keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Intensiivisellä historian opintomatkalla

Olin opintomatkalla Krakovassa lokakuun lopulla 2019. Matka oli ainutkertainen, hyvin intensiivinen historian opintomatka, jolla opin paljon uutta asiaa. Vaikka aamu- ja iltapäivällä historian asiaa ja
matkakohteita käytiin läpi paljon, jäi myös vapaa-aikaa illalle runsaasti.

Tutustuimme pienryhmissä tarkemmin yhteen annettuun aiheeseen. Minun ryhmäni tutustui tarkemmin jesuiittoihin ja vastareformaatioon. Jesuiittaveljestö on katolisen kirkon säätykunta, jonka tehtävänä oli puolustaa katolista uskoa. Ryhmätyötä tehdessä opin myös sen, että jesuiitoille tärkeää oli korkea koulutus ja heillä on edelleen monia kouluja ympäri maailmaa.Itselleni yksi matkan kohokohdista oli Auschwitz keskitys- ja tuhoamisleiri. Oli jännittävää nähdä se
kaikki oikeasti. Valitettavasti tunnelmaa hieman latisti ihmisten määrä ja se, että paikka oli muutettu
museomaiseksi. Kuitenkin tämä oli hieno kokemus.Tämän jälkeen kävimme Auschwitz 2:ssa (Birkenau), joka oli hyvin vaikuttava paikka. Tuhoamisleirin suuruus yllätti minut täysin. En ole aikaisemmin edes tajunnut, kuinka suuresta paikasta on kyse.

Krakovaa on kehuttu kauniiksi kaupungiksi ja sitä se myös oli. Krakovassa on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia, joilla kaikilla on omat merkityksensä Krakovan ja Puolan historiassa. Kiertelimme kaupunkia moneen kertaan niin ohjatusti, kuin vapaa-ajallakin. Krakova ei onneksi ole kovin monimutkainen ja suunnistaminen kaupungissa oli suhteellisen helppoa.

Opintomatkaa voin suositella lämpimästi varsinkin historian kirjoittajille, mutta myös yleisesti historiasta kiinnostuneille. Matkalta sai kattavaa tietoa Puolan historiasta sekä toisesta maailmansodasta. Opintomatka toi uuden näkökulman historian opiskelulle, kun näet tapahtuman vaikutukset omin silmin.

- Elisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti