perjantai 22. marraskuuta 2019

Oskar Schindlerin jalanjälkiä seuraamassa

Opintomatkalla Krakovassa me kävimme monilla historiallisesti merkittävillä paikoilla ja näimme nähtävyyksiä. Oppimisen lisäksi meille jäi myös aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti.

Ennen opintomatkalle lähtemistä en erityisesti tiennyt Puolan historiasta enempää kuin pienen pintaraapaisun. Lähdin matkalle siis avoimin mielin ja valmiina oppimaan mahdollisimman paljon uutta. Krakovassa opimme todella laajasti asioita Puolan ja Krakovan historiasta. Kaikki kohteet joissa vierailimme eivät tietenkään olleet juuri minun mielestäni kiinnostavimpia, mutta olin yllättynyt kuinka paljon pystyin oppimaan uutta kiinnostavaa asioista, jotka eivät minua niin paljoa kiinnostaneet. Suurin osa matkalla vierailuista paikoista oli erittäin kiinnostavia ja kohteita, joista olin innoissani jo kauan ennen matkalle lähtöä.

Päällimmäisenä mieleeni matkasta nousee Nova Hutan terästehtaat, joilla pääsimme tutustumaan hylättyyn rakennukseen ja maan alla sijaitseviin bunkkereihin, joiden oli tarkoitus suojata ihmisiä kaasuonnettomuuksilta ja ydinlaskeumalta.Matkamme viimeisenä iltapäivänä menimme vierailemaan Oskar Schindler museossa. Ennen museovierailua olimme vierailleet Auschwitzissa ja olleet pitkän ajan bussissa matkalla takaisin Krakovaan. Monet meistä olivat väsyneitä ja nälkäisiä, jonka takia museo vierailusta jäi vähemmän mieleen kuin olisin toivonut. Museo jäi kuitenkin positiivisena kokemuksena mieleeni, koska mielestäni museo oli  todella kivasti toteutettu. Museossa oli paljon nähtävää ja koettavaa ja asioita oli laitettu esille visuaalisesti mielenkiintoisin keinoin. Museossa oli myös käytetty ääntä ja rakennettu huoneita, jotka kertoivat asioista mielenkiintoisemmin kuin vain lukemalla tekstejä.

Minun ryhmässäni oli tehtävänä tehdä esitys Schindleristä ja kaikesta siitä, mitä hän teki elämänsä aikana. Tämä varmasti auttoi minua saamaan museosta paljon irti. Jutellessani muiden opiskelijoiden kanssa, jotka olivat myöskin Krakovassa sanoivat, etteivät saaneet museosta paljoa irti, koska olimme siellä melko lyhyen ajan ja olimme kaikki väsyneitä. Olen siis iloinen että olin lukenut aiheesta etukäteen paljon, jolloin museo nousi omaan top kolmoseen parhaista kohteista, joissa vierailimme ollessamme Krakovassa.

Opintomatkalle kannattaa lähteä koska matkalla oikeasti oppii ihan erilaisella tavalla kuin vain lukemalla aiheesta. Matkalla on myös erittäin hauskaa, koska pääsimme syömään hyvien kavereiden kanssa hienoihin ravintoloihin ja kiertelemään kaupungissa itsenäisesti. Kaikki saivat tehdä juuri sitä mikä heitä itseään kiinnosti. Matkasta jäi hyvä mieli ja olisi mahtavaa vielä joskus päästä uudestaan vastaavalle kurssille, koska Krakovan reissu oli niin hyvin onnistunut.
- Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti