maanantai 11. marraskuuta 2019

Kaupunkihistorian kurssi Krakovaan

Lähdin mukaan opintomatkalle Krakovaan, sillä halusin oppia uutta aiheesta sekä tutustua luvattuihin historiallisiin kohteisiin, mm. Auschwitziin, sekä Oskar Schindlerin museoon. Toki myös ystävien kanssa matkustaminen kiinnosti minua. Olin kuullut kurssista paljon hyvää, mutta kaiken kaikkiaan matka tarjosi kuitenkin paljon enemmän kuin vain hauskaa yhdessäoloa ja hienoja historiallisia kohteita. Krakovan matka tarjosi minulle lukemattoman määrän uutta oppia sekä korvaamattoman hienoja muistoja.

Opin matkan aikana itsestäni paljon. Oivalsin millainen kaveri olen tiukoissa tilanteissa tai stressissä,
esimerkiksi rauhoitellessani järkyttyneitä kavereita Auschwitzissa käynnin jälkeen. Opin myös toimimaan uudenlaisen ryhmän kanssa, kun tein ryhmätyön eri ihmisten kanssa kuin jotka yleensä valitsen samanlaisiin töihin kavereikseni. Ryhmätyö menikin mielestäni hyvin, sillä opin uutta aiheesta sekä pääsin harjoittelemaan suullista esittämistä.Puolan historiasta opin entistäkin enemmän. Vaikka kohde oli minulle tuttu ja olin etsinyt aiheesta tietoa ennenkin, tuli minulle monta asiaa täysin uutena. Opin mm. arkkitehtuurista, sekä sen säilyvyydestä aina historiasta nykypäivään. Oli uskomatonta huomata esimerkiksi hyvin säilyneet kirkot, tai mahtava Wawelin linna, jonka arkkitehtuuri oli hulppeaa ja niin kovin vanhaa, mutta silti säilynyt erinomaisesti myös meille, jotka tulimme ihastelemaan kohdetta noin 700 vuotta sen rakentamisen jälkeen.

Mielestäni oli hienoa, että matkalla pääsimme tutustumaan myös eri kaupunginosiin, joissa oli erilainen menneisyys. Useaan erilaiseen kohteeseen ja kaupunginosaan tutustuminen takasi sen, että pääsimme varmasti kiinni asiaan ns. konkreettisesti, sekä opimme uutta tarkastellen asiaa erilaisista näkökulmista.

Hyvänä esimerkkinä voi toimia yksi omista matkan aikana nähdyistä suosikkikohteistani, nimittäin
Nowa Hutan kaupunginosa. Nowa Hutassa etenkin meille järjestetty kierros oli loistava. Tässä
kaupunginosassa käyminen oli mieleenpainuva kohde, jonne ei kuka vaan turisti pääsisi. Siksi olikin
ainutlaatuisen hienoa päästä vierailemaan tällä puolen kaupunkia.

Opintomatkalle kannatti lähteä mukaan kaiken kokemamme vuoksi. Vaikka päivien aikana kävelyä oli paljon ja uupumuksen määrä illalla oli sanoinkuvailematon, en olisi jättänyt mitään pois. Ruoka
Krakovassa oli halpaa ja illalla yhdessä kurssikavereiden kanssa vietetty aika ikimuistoista. Kaikki kohteet joihin pääsimme tutustumaan olivat upeita ja niiden näkeminen takasi sen, että matkalla opitut asiat jäävät varmasti mieleen. Jos saisin mahdollisuuden, lähtisin ehdottomasti reissulle uudelleen.

- AnnaEi kommentteja:

Lähetä kommentti