maanantai 11. marraskuuta 2019

Mielenkiintoinen kokemus Krakovassa

Matka oli kaiken kaikkiaan todella opettava ja mielenkiintoinen kokemus. Opin paljon uutta Krakovan ja koko Puolan historiasta. Mieleenpainuvin kokemus matkalla oli opintokäynti Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleireillä. Toinen todella mielenkiintoinen kohde oli käynti Nowa Hutan kaupunginosassa. Siellä olevat bunkkerit olivat kiinnostava kohde ja siellä ollessamme sain paljon uutta tietoa Puolan historiaan liittyen. Kolmas keskeisin oppimiskokemus oli mielestäni vierailu Wavelin linnassa ja katedraalissa.Meidän esityksemme käsitteli uskontojen nykytilannetta ja kirkon asemaa Puolassa. Aiheesta oli helppo löytää tilastollista tietoa. Sitä etsiessäni sain uutta tietoa esimerkiksi Puolan kirkoista ja uskonnosta, joita käsittelimme muutenkin opintomatkalla. Opin myös että Puola on katolinen maa, joka tunnetaan ympäri maailmaa todella uskonnollisena maana ja puolalaiset todella uskonnollisina ihmisinä.

Teimme matkalla/ennen matkaa yhden ryhmätyön ja matkalle toimimme myös välillä ryhmissä, kun
pelasimme tietovisaa. Ryhmässä työskentely siis tuli myös harjoiteltua matkalla. Itsenäisesti kaikkien piti myös selvittää tietoa annetusta merkittävästä puolalaisesta henkilöstä. Itse otin selvää Marie Curien mielenkiintoisesta ja merkittävästä elämästä. Selvittämällä itse henkilöstä oppi mielestäni paremmin kuin jos siitä olisi vain kerrottu nopeasti matkalla.

En tiennyt ennen matkaa paljoakaan Krakovan ja Puolan historiasta, joten opin matkalla paljon uutta.
Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleiri oli sykähdyttävä kokemus ja kun opas kertoi meille siitä,
mitä leireillä oli tapahtunut. Osasin kuvitella asioiden tapahtuneen ihan silmieni alla. Joissain kohteissa oli opastusta hiukan haastavaa ymmärtää, kun yhdessä museossa opas puhui englantia vahvalla aksentilla. Wavelin linnassa vieraillessamme oli kiva, kun opettajat kertoivat ja opettivat asioita, koska suomenkieliseen opetukseen oli helpompi keskittyä.

Opintomatka oli todella onnistunut ja ainutlaatuinen kokemus. Olen kiitollinen, että pääsin matkalle
mukaan. Voisin suositella kaikille tällaista opintomatkaa, koska se on tilaisuus oppia paljon uutta
historiasta sekä saada yksityiskohtaisempaa tietoa historiasta, josta voi hyötyä esimerkiksi kirjoituksissa. Matkalla käytiin kohteissa, joissa ei muuten tulisi välttämättä käytyä.
- Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti