perjantai 22. marraskuuta 2019

Odotukset ylittänyt opintomatka

Opintomatka Krakovaan ylitti kaikki odotukset. Kaikkien mielenkiintoisten historiallisten asioiden ohella opintomatka oli todella hyvää ryhmäytymistä opiskelioiden kesken. Opin tuntemaan uusia ihmisiä, sekä ilmapiiri ja ryhmähenki oli yleisesti hyvä, jolloin ryhmätyöt ja ryhmissä oleminen sujui helposti. Ryhmässä oleminen oli helppoa ja ryhmätöiden tekeminen sujui hyvin hyvän ilmapiirin ansiosta. Opettajienkin kanssa kommunikointi sekä keskustelu kulki hyvin, joka mahdollisti ryhmähengen pysymisen hyvänä.

Opin paljon uutta opintomatkalla Krakovan ja Puolan historiasta, mutta eniten mieleen jäi Auschwitz, koska keskitysleirin itse nähtyään konkretisoitui siellä tehdyt hirveydet, sekä ihmisten kamalat olot. Auschwitz oli pysäyttävä, mutta mielenkiintoinen kokemus Oppaamme Auschwitzissa oli todella hyvä ja hän kertoi paljon minulle uusia asioita tapahtumista Auschwitzista. Mieleen jäi myös positiivisesti Oskar Schindlerin museo, joka oli todella mielenkiintoinen, sekä hyvin sommiteltu museo. Juutalaisia pelastaneesta Schindleristä opin paljon uutta museon ansiosta, sillä hän ei ollut minulle aikaisemmin kovin tuttu henkilö.

Oppimiseni kannalta parasta matkalla oli asioiden itse näkeminen, sekä oppaiden opastaminen. Sain paljon syventävää tietoa Krakovan ja Puolan historiasta matkan aikana, sekä tapahtumat jäivät paremmin mieleen kuin pelkästään kirjasta lukiessa. Ymmärsin konkreettisesti historiallisten tapahtumien syitä ja seurauksia tapahtumapaikat nähdessäni. Myös opiskelijoista muodostuneiden pienryhmien pitämät esitelmät Krakovan tai Puolan historiasta olivat hyviä ja niistä sai hyvin tiivistetyn tiedon erilaisista Krakovan tai Puolan historiallista tapahtumista.

Opintomatkalle kannatti todellakin lähteä mukaan ja se ylitti kaikki odotukseni. Krakova oli todella hyvä kohde historiaan painottuvalle opintomatkalla kaupungin värikkään historian takia. Opintomatkalla opin paljon uutta koko Puolan historiasta sekä Krakovan kaupungin eri historiallisista vaiheista. Opintomatkan aiheet olivat minua kiinnostavia ja opin paljon uutta, joka teki opintomatkasta todella kannattavan.

Krakova oli kaupunkina hieno ja erilainen kuin monet muut kaupungit, jolloin opintomatka pysyi koko ajan todella kiinnostavana. Opintomatkalle kannatti lähteä mukaan myös ryhmäytymisen ja hyvien keskusteluiden takia. Matkan aikana tutustuin myös paremmin muihiin ryhmäläisiin sekä heidän kanssa käydyt keskustelut historiasta ja yhteiskunnasta olivat silmiä avartavia ja mielenkiintoisia.
- Joel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti