perjantai 22. marraskuuta 2019

Verkostoitumista ja uusiin ihmisiin tutustumista

Sain tämän vuoden alussa hienon mahdollisuuden lähteä lukion kanssa opintomatkalle Krakovaan. Vaikka olinkin jo muutamaan otteeseen käynyt aikaisemminkin Krakovassa, en aikonut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä. Matkan aikana opin paljon erilaisia asioita itsestäni, kanssaopiskelijoistani ja tietenkin Puolan historiasta.

Matka alkoi Helsinki-Vantaan Lentokentältä, missä alkajaisiksi oli tavalliset lentokenttämuodollisuudet. Matka Krakovaan sujui ilman sen suurempia kommervenkkejä. Toisessa päässä lentokentällä meitä odotti minibussi valmiina kuljettamaan meidät Puolan ”sydämeen”, eli Krakovaan. Puolalaiset kutsuvat Krakovaa Puolan ”sydämeksi”, vaikka se ei enää ole Puolan pääkaupunki, siksi koska niiden mielestä Krakova on kulttuurillisesti merkittävin kaupunki Puolassa. Majoituimme hostellissa nimeltä ”Pink Panther”. Lyhyesti sanottuna, ainoa hyvä asia tässä hostellissa oli sen sijainti, joka oli vanhassa kaupungissa.


Matkan aikana vierailimme mm. kommunismin aikaisen Puolan metallitehtaalla, joka oli sosialistisena aikana suurin terästehdas koko Euroopassa. Siellä tutustuimme myös väestösuojiin ja niiden varustukseen. Yksi toinen kohde oli surullisenkuuluisa Auschwitzin keskitys-/tuhoamisleiri. Auschwitz oli mielestäni erittäin vaikuttava ja sai kaikki aika hiljaiselle tuulelle. Vierailimme myös muissakin museoissa, jotka käsittelivät Puolan historiaa. Minulle ehkä mieleenpainuvin ja mielenkiintoisin museo oli Schindlerin museo. Museo oli tehty mielenkiintoiseksi ja kertoi erittäin kattavasti juutalaisten oloista natsi-Saksan invaasion aikaan.

Opintomatkan aikana opin paljon ryhmätyöskentelystä ja kommunikoinnin tärkeydestä. Jokaisella ryhmän jäsenellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tärkeintä on niiden tiedostaminen. Jokaisen ryhmäläisten tulisi käyttää koko ryhmän hyödyksi näitä vahvuuksia ja näin täydentämään toistensa heikkouksia.

Mielestäni tämä opintomatka oli aivan mahtava ja suosittelisin jokaista, joka saa mahdollisuuden lähteä koulun kanssa opintomatkalle tarttumaan kiinni tilaisuuteen, sillä opintomatkoilla oppii maan kulttuurista ja historiasta paljon syvällisemmin kuin tulisi ikinä oppimaan oppikirjoista. Opintomatkoilla pääsee myös tutustumaan uusiin ihmisiin aivan eri tavalla ja tasolla.
- Maks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti